Convertirea imaginilor in modul Lab


Se pot converti imagini din modurile RGB, CMYK si culori indexate in modul Lab. Deoarece gama de culori Lab cuprinde atat gama RGB, cat si gama CMYK, modul Lab este folosit intern de programul Adobe Photoshop pentru a converti imagini intre modurile CMYK si RGB. El este de asemenea recomandat pentru a purta imaginile intre sisteme (deoarece este independent de echipament) si pentru a tipari la imprimante de tip PostScript.
 
Cand se converteste o imagine RGB in modul Lab, imaginea va contine in continuare trei canale (disponibile in paleta Channels pentru fiecare model de culori). Dar in loc de rosu, verde si albastru, informatia despre culori va fi continuta in canalul luminozitatii (L) si in doua canale de culori notate cu a si b.
 
Modul Lab este folositor atunci cand se doreste ajustarea luminozitatii sau a stralucirii unei imagini fara a-i modifica nuanta si saturatia (de exemplu, crearea unor combinari line de culori). Odata ajustata imaginea, ea poate fi convertita inapoi in RGB sau CMYK pentru a face si alte modificari ale culorilor sau pentru a tipari imaginea in culori de procesare. Convertind din modul Lab in alt mod si nu invers, nu sunt afectate valorile originale ale culorilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s