Convertirea imaginilor in modul CMYK


Cand se converteste o imagine RGB in CMYK, valorile culorilor rosu, verde si albastru din imagine sufera o convertire intermediara in valorile modului Lab, care la randul lor sunt convertite in valori ale culorilor Cyan, Magenta, Yellow si Black. Imaginea RGB in trei canale devine imagine CMYK cu patru canale.
 
Spre deosebire insa de modul Lab, trecerea din modul RGB in CMYK si invers altereaza valorile culorilor originale. Daca se intentioneaza convertirea unei imagini RGB sau cu culori indexate in modul CMYK, se salveaza intai o copie a imaginii respective pentru cazul in care se doreste reconvertirea imaginii. Nu este indicata convertirea intre RGB si CMYK de mai multe ori, deoarece fiecare convertire presupune recalcularea valorilor culorilor.
 
In procesul de convertire din modul RGB in modul CMYK, programul Adobe Photoshop transforma valorile RGB in valori Lab si construieste un tabel de culori, apoi foloseste aceste valori Lab pentru a determina componentele CMYK echivalente. In final, valorile CMYK corecte pentru fiecare pixel Lab sunt calculate cu ajutorul valorilor de baza din tabelul de culori.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s