Canalele pe care programul Adobe Photoshop le asociaza imaginilor (cum ar fi canalele de rosu, verde si albastru ale unei imagini RGB) sunt folosite ca sursa de informatii pentru culori. Folosind aceste canale individuale de culori, se pot face ajustari foarte precise culorilor elernentare din componenta unei imagini.
Un mod de colorare in programul Adobe Photoshop este modelul de culori folosit pentru afisarea si tiparirea documentelor Adobe Photoshop. CeIe mai frecvent folosite moduri sunt modul Grayscale (tonuri de gri) pentru afisarea documentelor alb – negru, modul RGB pentru afisarea documentelor pe ecran si modul CMYK pentru tiparirea pe cele patru culori de separatie. Adobe Photoshop recunoaste si alte multe tipuri de imagini, cum ar fi cele bitmap, cele in doua tonuri (intr-un singur ton, in trei si patru tonuri), cele cu culori indexate si cele in modul Lab. Pentru a converti un mod de imagine in altul se folosesc comenzile din meniul Image, mai precis comanda Mode.
Inainte de a converti, imaginea trebuie intotdeauna salvata sub un anumit nume. Deoarece fiecare model de colorare cuprinde culori diferite, convertind o imagine dintr-un mod in altul s-ar putea sa se schimbe definitiv valorile culorilor din imagine. La conversia dintr-un mod in altul este indicat ca imaginea sa aiba straturile comprimate. Salvand imaginea inainte de a o comprima, poate fi oricand restabilit originalul cu straturile sale, afisabile prin intermediul paletei Layers.
Este posibil ca cel mai frecvent mod de convertire care se face sa fie cel necesar pentru tiparirea imaginilor pentru separatia culorilor. Pentru a tipari o separatie a culorilor pornind de la o imagine de tip RGB, culori indexate sau Lab, se convertette imaginea RGB in modul CMYK.