Asigurarea de raspundere civila a constructorului


Se incheie de obicei impreuna (in acelasi contract) cu asigurarea de bunuri apartinand constructorului, formand un tot unitar, dar are ca obiect raspunderea civila a constructorului pentru pagube materiale si vatamari corporale produse tertilor. 
 
Suma asigurata se stabileste prin conventia partilor in corelatie cu natura lucrarilor de constructie-montaj la care se refera contractul de asigurare, numarul personalului angajat, numarul si caracteristicile masinilor si utilajelor folosite, legislatura si uzantele in materie din tara in care se executa lucrarea de constructie-montaj. 
 
Despagubirea in asigurare de raspundere civila a constructorului are loc in limitele prevazute in contract pentru prejudicii materiale sau vatamari corporale provocate tertilor dupa cum urmeaza: vatamarea corporala accidentala sau imbolnavirea, urmate dupa caz de incapacitate de munca sau decesul persoanelor respective, pierderea sau avarierea accidentala a bunurilor apartinand tertilor, in legatura cu constructia asigurata, pe santier sau in vecinatatea imediata a acestuia.

2 comentarii la „Asigurarea de raspundere civila a constructorului

  1. Si acest tip de asigurare este din ce in ce mai solicitat. Aproape la toate licitatiile din domeniul constructiilor este cerut obligatoriu acest tip de asigurare. In opinia mea cred ca este un lucru bun.

    Apreciază

    • Intr-adevar este un tip de asigurare foarte necesara pentru ca nu poti sti niciodata cum o sa decurga o constructie si este bine sa previi evenimentele de orice fel

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s